Ravitsemuksen merkitys aivoterveydelle

Ravitsemuksen merkitystä aivoterveydelle tutkitaan Suomessakin paljon. Tiedetään, että esimerkiksi muistisairauksien riskitekijöihin kuuluvat korkea verenpaine, korkea kolesteroli, tyypin 2 diabetes, runsas tyydyttyneen rasvan ja alkoholin käyttö ja tupakointi sekä B-ryhmän vitamiinien puute. Sen sijaan esimerkiksi monipuolisista lähteistä saatavat tyydyttymättömät rasvat ja erityisesti kalaperäiset omega-3 rasvahapot, kasvikunnan tuotteista saatavat antioksidantit sekä aktiivinen elämäntapa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti toimivat suojaavina tekijöinä. Muistisairauksien riskiin on siis mahdollista vaikuttaa ravitsemuksen ja muiden elintapojen keinoin. Vaikka muistisairaus olisi jo todettu, voi ravitsemuksella ja erilaisilla täsmävalmisteilla muistitoimintoja vielä parantaa. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *